15 noiembrie, 2020

Coronascepticus

Coronascepticus este o forma de manifestare nou aparuta "in contextul pandemiei de coronavirus". Este un personaj dezvoltat din omul de rand care prezinta diferite caracteristici, acestea evoluand odata cu pandemia.

Ca atare, in forma sa incipienta, Coronascepticus nu crede in covid... de parca covid ar fi un fel de dumnezeu in care oamenii ba cred ba nu cred.

Pe masura ce pandemia a evoluat, Coronascepticus a luat si el o forma mai avansata, aceea de om liber, cu propria varianta a conspiratiei mondiale si cu dorinta de a ramane liber, fara "masca pe figura", traind dupa credinta ca virusul nu este de la Dumnezeu. De acord. Nu este de la Dumnezeu.... am trecut si eu prin aceasta faza de "sceptism" si inca mai sunt.

Odata cu inmultirea cazurilor, Coronascepticus a dezvotat credinta ca virusul ii "ataca" pe altii, si niciodata pe el... el care traieste practic in afara lumii.

Cea mai avansata forma de Coronasceptism s-a dezvoltat in ultimele saptamani cand, afland ca a fost si el infectat cu coronavirus, Coronascepticus crede ca e doar o raceala, il doare un pic capul si gatul dar nu are nimic. Si chiar daca are, care e problema? Merge linistit si isi face treaba lui, se plimba prin oras, se intalneste cu oameni... atata timp cat cei apropiati lui nu au nimic, ce conteaza ceilalti?

Cand (daca) in sfarsit, Coronascepticus is face testul de covid si acesta iese pozitiv, Coronascepticus alege sa se bazeaze  pe stirile aparute in mass-media referitoare la rata de esec a testelor covid. Ca atare, el totusi nu are covid, doar testul spune ca are, dar defapt el nu are. Cum zicea un profesor de-al meu pe vremuri, in legaturile cu bani veniti pentru studenti... "banii exista dar nu exista". 

In concluzie, si crezul lui Coronascepticus este... "covidul exista dar nu exista".

Pacat de noi restul care credem ca virusul exista... e totusi vina noastra ca ne-am inbolnavit. Daca am fi avut si noi credinta lui Coronascepticus, nu ne-ar fi atins acest "inger al intunericului" care se numeste covid si care afecteaza doar pe cei "slabi in credinta".... ca mine.

In Patericul Egiptean, un parinte se ruga totusi asa: "Doamne, da-mi traznet, caci fiind sanatos nu ma gandesc la Tine"... sa fie acesta crezul bolnavului de covid ("covidului"), si sa ne gandim mai mult la Dumnezeu... si nu la Coronascepticus.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu