25 decembrie, 2014

Craciun Fericit

Azi, toata lumea stie, sarbatorim Nasterea Domnului. Din cate inteleg, Dumnezeu l-a trimis pe pamant pe Iisus, unicul lui Fiu, sa se nasca cu singurul scop de a ne mantui pe noi. I-a dat trup omenesc, inzestrat cu toate caracteristicile oamenilor (foame, sete, durere, etc.) mai putin pacatul. Daca intelegi asta cu adevarat, nu te vei mai simti niciodata singur si orice pacat pe care l-ai facut ti se va parea mai usor de iertat... pentru ca cineva deja s-a jertfit pentru pacatul tau. Azi, de nasterea Domnului, ar trebui sa se nasca pruncul Sfant in fiecare dintre noi. Si prin asta eu inteleg un nou inceput, mai frumos, mai luminos, mai pasnic, mai plin de intelegere. Sa primim in sufletele noastre pe pruncul Isus, cu toate darurile pe care le aduce el si sa devenim cu totii oameni mai buni si mai intelepti. Eu asta va urez de Craciun!
Nasterea Domnului - Transilvania, sec XIX-lea 
din Icoane pe sticla din colectiile Muzeului Taranului Roman
Va mai urez sa vina la voi toti Mos Craciun cu multe daruri, duhovnicesti si pamantesti de-o potriva. Marturisesc ca la mine a venit Mosul cu multe daruri pamantesti pretioase anul acesta: o carte de icoane pe sticla (din care am selectat icoana de mai sus si pentru care ii multumesc tatalui meu), ciocolatele, panetone, un pix cu care pot scrie si pe tableta, o carioca interesanta care poate fi unealta buna pentru icoane si, mai presus de toate... creioane! pentru colectia mea. Multumesc cu bucurie Mosului ca si-a adus aminte de mine anul acestea. Am primit si daruri duhovnicesti neasteptate (pe care le pastrez pentru mine) dar pentru care multumesc Celei care azi L-a nascut pe Iisus.
Coperta cartii Icoane pe sticla din colectiile Muzeului Taranului Roman
Vreau sa urez La Multi Ani celor care azi isi sarbatoresc ziua numelui, cei care poarta numele Mantuitorului: Cristian si Cristina. Le urez pace si lumina!  Amin

Un comentariu: