23 noiembrie, 2014

A doua sansa

"Dupa ce a trait o viata plina de egoism, in care nu s-a gandit decat la el, nepasandu-i de cei din jur, un om a ajuns in iad. Cat de mult s-a cait atunci pentru tot ce facuse! Dar era prea tarziu. Chinuindu-se zi si noapte in flacarile iadului, se ruga incontinuu:

 - Iarta-ma Doamne, am gresit, dar acum m-am lecuit. Nu mai sunt egoist deloc, ajuta-ma Doamne ca m-am schimbat si nu mai am pic de rautate in mine! 

 In timp ce se ruga el, a aparut deodata un inger, care i-a spus:

- Bucura-te omule! Dumnezeu ti-a ascultat rugaciunea si vrea sa-ti dea o sansa sa vii in rai, dar oare te-ai schimbat cu adevarat ?

- Sigur ca da - zise omul cu nerabdare - sigur ca m-am schimbat!

- Bine! - a mai spus ingerul. Vez firul care coboara acum spre tine ? Daca te vei urca pe el, vei ajunge in rai si vei scapa de chinurile de aici.

Nespus de bucuros, omul a inceput sa se catare pe firul ce atarna deasupra iadului, numai ca, pe masura ce se urca, a bagat de seama ca firul se subtia din ce in ce mai tare. Cand s-a uitat dedesubt, sa nu-si creada ochilor! Multi pacatosi se atarnasera de firul sau, incercand cu disperare sa scape din flacarile iadului.

- Ce faceti ?! - striga omul speriat. Dati-va imediat jos, o sa se rupa firul si o sa cad iarasi. Dati-va jos, n-auziti ?! - tipa omul cu disperare si incepu sa-i loveasca cu picioarele . In clipa aceea, firul s-a rupt si au cazut cu totii.

- Of, ingerule, uite ce mi-au facut ceilalti! Spune-i lui Dumnezeu sa-mi trimita alt fir, ca sa scap odata de aici!

- Nu se poate! - i-a raspuns ingerul.

- Cum asa ? Doar n-am nici o vina, firul s-a rupt din cauza lor!

- Ba nu, firul s-a rupt din cauza ta si a invidiei tale. Firul acela era firul credintei si ar fi putut tine si tot iadul daca ai fi avut incredere in cuvantul lui Dumnezeu si daca nu te-ai fi gandit doar la tine. Ai spus ca te-ai lecuit de egoism si ca acum iti pasa de aproapele tau, dar nu este adevarat. Fiind la fel de pacatos si rau, firul nu te-a tinut; de aceea s-a rupt."

sursa: aici


Si atunci... cum stim daca ne-am schimbat cu adevarat sau daca este doar o iluzie? Multi spun ca nu te poti schimba fundamental, ca asa cum te nasti, asa esti. De acord. Doar ca mie mi se pare ca viata e prea lunga ca sa poti spune ca esti mereu la fel. Nimic nu este constant pe lumea asta. Toate se invart in jurul unor parametri care, si ei, la randul lor, depind de altii si altii si altii. Totul este conectat de un fir invizibil la capul caruia esti tu care poti alege sa duci o viata incurcata si greoaie sau sa-ti iei ragaz sa-ti descurci firele prin constientizari ale comportamentului tau care duc la o schimbare lina, nefortata, placuta si chiar plina de revelatii!
Pana una-alta... astept un fir adus de ingeri ca sa vad daca trec testul sau nu! (atunci cand ii va veni vremea desigur)
Ingerul din fotografie sta atarnat de firul lui si imi canta intr-una din vioara... pacat ca nu am eu auz ingeresc ca sa-l pot auzi.

Un comentariu:

  1. Cu siguranta fiecare avem o a doua sansa. Dupa parerea mea, fondul trebuie sa ramana neschimbat. Altfel ne pierdem identitatea. Unele mici detalii pe ici , pe colo merita sa fie schimbate. Sunt convinsa ca o sa folosesti firul oferit de inger asa cum trebuie si ca vei trece testul. :) Pana atunci, bucura-te de tot ce e frumos in jurul tau si lasa schimbarea sa vina lin !

    RăspundețiȘtergere