08 ianuarie, 2015

Prima icoana a atelierului!

Dupa indelungi asteptari, am reusit sa fac prima icoana a atelierului... Botezul Domnului. E cam stangace si destul de nereusita... dar sa ne concentram pe partea buna si anume ca ea exista! Ma bucur deci ca am reusit sa fac aceasta prima icoana, sper ca ei sa-i urmeze multe altele. Ca orice icoana care se respecta, are nevoie de o rama... care va veni in curand.
Ce mi-a placut la aceasta icoana sunt ingerii cu aripi galbene... desi ingerul meu sigur are aripi albastre. Sunt ei cam tristi in icoana asta, dar cred ca faptul ca au aripi galbene ii salveaza de orice tristete. Iar Sfantul Ioan Botezatorul mi se pare ca are o expresie destul de potrivita pentru evenimentul acesta mare din viata lui... pare destul de smerit si temator. Sfantul Duh se pogoara peste ape in chip de porumbel, asa cum se pogoara si peste noi cand ne botezam si asa cum speram sa mai vina din cand in cand sa ne lumineze (ca pana la urma asta este idealul). Iisus in schimb imi inspira pe jumatate ceva, pe jumatate nimic. Mai vedem noi. Mai exersam!


Un comentariu:

  1. La mai multe! Am citit undeva( tot aici la tine?) ca expresiile sfintilor sau ingerilor dintr-o icoana, ies in functie de persoana pentru care o realizezi sau in functie de persoana la care te gandesti cand pictezi icoana. In icoana ta mi se pare ca toti au fete triste sau intrebatoare! Poate din cauza melodiei pe care ai ascultat-o in timp ce pictai? Astept o icoana cu expresii vesele! :)

    RăspundețiȘtergere