28 februarie, 2016

Despre logica lui Dumnezeu

Dreapta socoteala, intelepciune, barbatie si... am uitat care e cea de-a patra. Dar se pare ca sunt acestea cele pe care ar trebui sa le dobandim ca sa fim asa cum ne vrea Dumnezeu. Ca atunci cand ai un copil (cine are) si te apuci si-l duci sa invete matematica, engleza, pian si gimnastica (alege tu orice alt sport pentru minte si pentru corp). Unii poate au intelepciune dar sunt exagerati, altii poate dau dovada de barbatie dar se arunca cu capul inainte fara sa gandeasca prea mult iar altii poate sunt foarte cumpatati dar mai putin curajosi. Cert este ca noi ar trebui sa le invatam pe toate ca sa ne desavarsim. Poate in felul acesta o sa reusim sa dobandim si Harul Duhului Sfant si sa intelegem cu ajutorul Lui cum lucreaza Dumnezeu. Cert este ca in minuscula mea experienta intre ale duhovniciei am inteles ca logica noastra (toate schemele pe care le facem pentru a obtine ceea ce credem noi ca vrem) este cu mult depasita de logica lui Dumnezeu... care le aseaza pe toate asa cum le asezam eu cand eram copil si jucam "tetris" (remember?).


02 februarie, 2016

Dumnezeu chiar ne asculta rugaciunile?

Am o prietena casatorita si insarcinata pe deasupra. Ca in orice familie tanara care asteapta un nou membru in familie, a aparut si in familia ei  problema financiara.
Ea: "Vreau sa-mi iau 2 ani de concediu pentru cresterea copilului"
El: "Nu ai cum sa stai acasa 2 ani, in niciun caz nu ne permitem"
Discutia a inceput lejer dupa care a degenerat. Imi si imaginez pe ingerii lor pazitori stand tristi in coltul lor din cauza nervilor si a stresului provocat de cearta. La un moment dat el zice: "Stai acasa doar daca ne gasim un apartament in care sa stam fara sa platim chirie!"
Ea:"De unde sa gasim noi asa ceva? E imposibil!"
A doua zi cei doi s-au intalnit cu nasii lor (veniti in vizita) care sunt plecati din tara. Nasii lor au un apartament in Bucuresti.
Nasul:"Acum ca esti insarcinata si aveti nevoie de spatiu, ce-ar fi sa va mutati voi in apartamentul nostru? Nu vrem sa ne platiti chirie, doar sa aveti grija de aparamtent"

Dupa ce au plecat nasii...

El:"Cu adevarat asta e minunea lui Dumnezeu"


Ei bine, asta a fost povestea pentru cei care nu cred ca Dumnezeu poate implinii orice rugaciune buna si care ne e de folos. Unde noi vedem imposibilui Dumnezeu gaseste o cale. El a cerut cu toata inima, nici macar nu a stiut ca se roaga. Sigur ingerul lui pazitor cand a auzit dorinta lui a dat fuga la Domul si i-a zis: "Doamne, am gasit o rugaciune buna!, daca vrei, poti s-o implinesti". "Vreau", a zis Domnul.