24 iulie, 2015

Scaunele

Uneori imi place sa fac icoane, alte ori imi place sa fac piese de mobilier. Daca ar fi sa-mi aleg alta meserie decat cea pe care mi-am ales-o deja (sau care m-a ales) cred ca ar fi cea de tamplar. Giraful meu e total de acord! Nu e pentru el scaunelul.. dar chiar si asa, el ma sustine mereu si neconditionat!
Asa ca cine stie, poate o sa primeasca si el unul din cele trei scaunele. Daca nu.... data viitoare.


14 iulie, 2015

Ce a facut melcul?



Sa invatam de la natura, ca natura stie cel mai bine cum sa faca fata problemelor. Am intalnit acest melc saptamana trecuta si m-a impresionat. Mergea el frumos pe batul lui cand, in fata lui a aparut un obstacol. Ce a facut melcul? Nu l-a ocolit, nu s-a intors din drum, nu s-a apucat sa se planga ca acum el ce face si cum trece peste si vai de el ce nenorocire a patit :). A facut ceva mult mai interesant.... s-a urcat pe obstacol! si l-a transformat din obstacol in oportunitate ca sa-si schimbe traseul. Cine stie, poate ca batul initial nici nu-l ducea unde trebuie, poate nu gasea nimic bun la capatul lui. S-a chinuit ce-i drept un pic, i-a cazut si casuta si era si cada si el cu totul... dar s-a tinut tare! si a reusit sa treaca pe partea celalta. Interesant cum natura rezolva toate fara sa gandeasca prea mult.
Bravo melcule! :))

05 iulie, 2015

Ce va face melcul ?


Azi am intalnit un melc (alt melc) care facea echilibristica printre pietre si betisoare. In calea melcului a aparut un obstacol, desi batul lui parea sa fie drept si sa duca la destinatie usor. Ce credeti ca a facut melcul cand a intalnit obstacolul?
A) l-a ocolit
B) s-a intors din drum
C) a ramas in fata obstacolului si s-a deprimat hotarandu-se ca viata e prea grea
D) solutia alternativa (idei?)

Astept pareri. Raspunsul intr-o postare ulterioara.